fr | en
ticketshop become a friend
Syhem Belkhodja, Nadia Fadil, Laurence Podselver
Syhem Belkhodja, Nadia Fadil, Laurence Podselver

Het hedonistische lichaam

Debat in het Frans met Syhem Belkhodja, Nadia Fadil en Laurence Podselver

In onze hedonistische samenleving maakt de manier waarop het lichaam getoond en geësthetiseerd wordt deel uit van onze zelfontplooiing en ons zelfbeeld. Heeft schaamte nog een plaats in een steeds naaktere wereld? Hoe moeten we omgaan met de kloof tussen een westerse wereld waar de cultus van het lichaam heerst en een wereld waar het lichaam wordt bedekt om het verlangen te onderdrukken?

SYHEM BELKHODJA

De gepassioneerde danseres Syhem Belkhodja stelt alles in het werk om dans zo toegankelijk mogelijk te maken. Ze is ervan overtuigd dat kunst het beste middel is tegen onwetendheid en richtte daarom in Tunesië de vereniging ‘Ness el Fen’ op, waarmee ze jonge artiesten opleidt. Samen bouwen ze aan een vrij platform waar ze met hun lichaam allerlei verhalen kunnen vertellen. Ze staat ook aan de basis van ‘L’Ecole des Arts et du Cinéma’ en het ‘Centre Méditerranéen de Danse Contemporaine’, de eerste moderne dansschool in Afrika.

NADIA FADIL

Nadia Fadil is actief als professor bij het IMMRS (Interculturalism, Migration and Minorities Research Center) aan de KULeuven. Haar werk gaat grotendeels over subjectiviteit, macht, post-kolonialisme en het vraagstuk rond integratie in Vlaanderen.

LAURENCE PODSELVER

Laurence Podselver werkt als projectmanager bij het EHESS. Ze spitst zich vooral toe op de socio-anthropologie van hedendaagse Joodse gemeenschappen in Frankrijk. Ze besteedde 25 jaar van haar onderzoek aan de conservatieve Loubavitch-beweging in Parijs en bundelde die resultaten in 2010 tot een boek, het recentste werk in haar uitgebreide portfolio. 

Flagey, Le Soir, RTBF, ULB, VUB