Coronavirus in België: Flagey sluit de deuren voor het publiek voor onbepaalde duur. Meer informatie
Mlle Zallinger (Prunelle Rulens)

Dérives productions

De Vier jaargetijden van Cinergie

Vier kortfilms uit de catalogus van Dérives productions, opgericht in 1975 door de broers Dardenne. Het productiehuis legt zich toe op documentaires met een sterke sociale en humanistische inslag. Naast de documentaires van de broers zelf beschikt Dérives productions over een grote verzameling films van André Dartevelle en een pak bekroonde films die u in de loop van de jaren reeds kon bewonderen in Studio 5 zoals Chine '87 Les autres, Rwanda la vie aprés, Le quatrième mur, Un été avec Anton, Héros sans visage en La chambre de Damien.

Flagey, Cinematek


Have a Good Time (Eddy Luyckx)
Jean-Claude stopt nooit met werken. Hij kiest films voor anderen, hij verpakt dozen, steekt dozen in andere dozen, tapes in cassettes, cassettes in zakken. De films gaan van hand tot hand, hij verkoopt dromen voor honderdvijftig frank, maar je moet een videorecorder hebben. Personages komen en gaan zoals in een film en soms gebeurt er iets onverwacht.

In vivo (Caroline Bonfond)
Terwijl mijn echtgenote zwanger is, doorzoek ik mijn privéarchief. Het is het begin van een introspectieve duik waarbij ik me afvraag wat voor vrouw ik ga worden.

Le Jeu considéré comme un des beaux-arts (Joan Leite)
De ambivalentie tussen spel en anti-spel. Een soort 'no man's land' dat aantrekt omdat het onbekend is en dat onzichtbaar moet blijven. Er zijn verschillende manieren om te spelen maar enkel de valsspeler deelt de kaarten. 

Mlle Zallinger (Prunelle Rulens)
Een toneelavond. Achter de schermen, ver weg van de schijnwerpers en onzichtbaar voor de toeschouwers speelt juffrouw Zallinger de hoofdrol.

In het kader van

Cinéma en atelier