fr | en
ticketshop become a friend
Amadeus (Milos Forman)

'Amadeus' live in Concert

Filmvertoning met live uitgevoerde muziek door Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor

Herontdek Amadeus zoals nooit eerder: in HD op groot scherm, met de meesterwerken van Mozart live uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor.

In deze kaskraker uit 1984 vertelt regisseur Milos Formans het ongelooflijke verhaal van de 18de-eeuwse Weense componist Antonio Salieri, en zijn diep afgrijzen als hij ontdekt dat het muzikale genie waar hij zelf zo naar verlangt door de natuur aan de vulgaire, alledaagse en ondeugende jonge componist Mozart gegeven is. De afgunst van Salieri voedt zijn snode plan om Mozart naar de ondergang te drijven – ook al is hij onweerstaanbaar aangetrokken door het genie en zijn muziek.

Milos Forman creëerde met Amadeus een schitterend en somptueus kostuumdrama, bekroond met maar liefst 8 Academy Awards®, met als ster van het verhaal de muziek van Mozart die in ons collectief geheugen zit.

Flagey, Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor


“Amadeus weaves a beautiful, tragic fable, enchanting to children and adults alike. It has gore, a pact with God, celebrity, a masked stranger, murder and some of the best music ever written. What other film offers half as much?” (The Guardian)