fr | en
ticketshop become a friend
OFFICE Kersten Geers David Van Severen | Lunch with an Architect
OFFICE Kersten Geers David Van Severen | Lunch with an Architect

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel.

In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.


OFFICE Kersten Geers David Van Severen, gebaseerd in Brussel, werd in 2002 opgericht door Kersten Geersen David Van Severen. OFFICE staat bekend om zijn eigenzinnige architectuur, waarbinnen ook utopische en ongerealiseerde projecten mee het discours vormen.  
OFFICE vindt geen architectuur uit, maar overweegt wat de rol van architectuur vandaag kan zijn. Architectuur wordt gereduceerd tot zijn essentie en zijn meest oorspronkelijke vorm. OFFICE vertrekt vanuit geometrische correcties en rigide classificaties van typologieën om zo een omgeving te maken waarbinnen het leven zich kan afspelen in al zijn complexiteit.

Sinds de oprichting in 2002 is OFFICE uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en gerenommeerde architectenbureaus in België en op internationaal niveau, met ondertussen meer dan 20 vaste werknemers. OFFICE engageert zich voor projecten in binnen- en buitenland, op elke architecturale schaal, van meubilair tot masterplanning. De projecten zijn steeds direct en ruimtelijk, conceptueel coherent, en sterk verankerd in de architectuurtheorie. 

Het werkveld van OFFICE is zowel nationaal als internationaal en bestaat telkens uit relevante en conceptueel sterke projecten, los van de schaal. De architectuurpraktijk wordt door Geers en Van Severen gecombineerd met les- en onderzoeksopdrachten. Het praktische en academische werk vormen elkaars spiegelbeeld waartussen telkens weer nieuwe parallellen zijn terug te vinden.