fr | en
ticketshop become a friend
Onze evenementen zijn alleen toegankelijk voor personen die een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Klik hier om meer te weten
Alex Koo & Jeanfrançois Prins
Alex Koo & Jeanfrançois Prins / Robert Hansenne - Neda Navaee

Alex Koo feat. Jean-Paul Estiévenart + Jeanfrançois Prins: Rio de Jazzeiro

De jonge pianist Alex Koo verscheen ongetwijfeld al op de radar van toegewijde jazzliefhebbers, maar nu staat hij ook klaar om een breder publiek in te palmen. Hij vormde onlangs een trio met zwaargewichten Mark Turner en Ralph Alessi en samen brachten ze een goed onthaald album uit. Nu stelt hij zijn ‘Belgische’ trio met Dré Pallemaerts en Lennart Heyndels voor. Speciaal voor deze bezetting componeerde Koo een nieuw repertoire. Bovendien werd trompettist Jean- Paul Estiévenart aan boord gehaald.

De avond wordt afgesloten door de Belgische jazzgitarist Jeanfrançois Prins, die de voorbije jaren publiekslieveling was in zalen in Europa, Amerika en Azië. De muziek van deze lyrische jazzmeester is geïnspireerd door een heel arsenaal aan stijlen en invloeden, maar Prins’ favoriete muziek is toch wel die uit Brazilië. Met zijn project Rio de Jazzeiro neemt zijn groep European All-Stars ons mee in de wereld van de bossa nova en de samba, van Antonio Carlos Jobim tot Milton Nascimento, Hermeto Pascoal, Tania Maria en Caetano Veloso tot zijn eigen composities. Het geheel wordt overgoten door een smakelijk jazzy sausje.

Flagey, Jazzlab

In het kader van We Art XL

Jeanfrançois Prins Rio de Jazzeiro Teaser