fr | en
ticketshop become a friend
Onze evenementen zijn enkel toegankelijk voor personen die een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie
Fatma Aydemir, Max Czollek, Mithu Sanyal
Fatma Aydemir, Max Czollek, Mithu Sanyal / Valerie Siba, Peter Andreas, Regentaucher

Eure Heimat ist unser Albtraum (Jullie heimat is onze nachtmerrie)

met Fatma Aydemir, Max Czollek, Mithu Sanyal

Wegens omstandigheden buiten onze wil, kan deze lezing niet doorgaan. Klanten die een ticket kochten voor dit evenement worden via email gecontacteerd.


Begin 2019 publiceerden Fatma Aydemir en Hengameh Yaghoobifarah de verzamelbundel Jullie heimat is onze nachtmerrie ter gelegenheid van het eenjarige bestaan van het Duitse ‘Heimatministerium’. In de bundel spreken veertien auteurs zich uit tegen het normaliseren van het – voor hen – nationalistische ideeëngoed waartoe het concept ‘heimat’ behoort. Ze houden ons een spiegel voor van Duitsland, een land dat zichzelf ziet als een modeldemocratie maar tegelijkertijd toch ook een deel van zijn inwoners als ‘anders’ beschouwt en er niet in slaagt hen te beschermen of te accepteren. Drie van deze auteurs zijn vanavond te gast in Flagey voor een openhartig gesprek.

Flagey, Goethe-Institut Belgien


Flagey en Goethe-Institut Belgien presenteren in seizoen 19‑20 samen het initiatief ‘Les Deutschlands’. Tijdens diverse concerten, lezingen en debatten stellen we het Duitsland van vandaag voor in al zijn diversiteit. Aan bod komen de grootste Duitse artiesten uit de klassieke muziek en jazz. Belangrijke wetenschappers, denkers, kunstenaars, cineasten en schrijvers verzamelen zich op het podium van Flagey om hun visie over Duitsland met elkaar en met ons te delen.

Documents

In het kader van

Les Deutschlands