fr | en
ticketshop become a friend
Les Mains nues (Denis De Wind)

Gsara

De Vier jaargetijden van Cinergie

Na het Luikse productieatelier Dérives is het de beurt aan Gsara om een avond lang in de schijnwerpers van Cinergie te staan. De Groupe Socialiste d’Action et de Réflexion sur l’Audio-Visuel (Gsara) werd opgericht in 1976 toen de video zijn intrede deed in België. Als educatieve vereniging wil ze vooral helpen om een kritische blik te ontwikkelen. Gsara biedt daarom sociaal geëngageerde projecten aan naast opleidingen in beeldtechnieken. Het productieatelier, dat in 1991 door de Fédération Wallonie-Bruxelles werd erkend, ondersteunt de productie en de promotie van creatieve documentaires, waarin de vraag naar de plaats van de filmmaker en zijn of haar aanwezigheid (zowel fysiek als auditief) centraal staat.

Flagey, Cinergie


Le Refuge (Nadia Touijer)
2003 – 25’ – ARA OV – FRE OND
Het dagelijkse leven van de werklozen op de begraafplaats van Jallez, aan de rand van Tunis, waar ze overleven dankzij de overledenen.
+
Les Mains nues (Denis De Wind)
2011 – 9’ – FRE OV – ENG OND
Animatiefilm over het emotionele verdriet van mensen met een beperking.
+
Notre territoire (Mathieu Volpe)
2019 – 20’ – FRE/ITA OV – ENG OND
Met zijn Super 8-camera filmt Mathieu Volpe de gigantische sloppenwijk van Afrikaanse seizoenarbeiders in Rignano in Zuid-Italië.
+
La théorie du palétuvier (Alix Aminian)
2016 – 25’ – FRE OV
‘De boom staat vast of lijkt vast omdat hij in een andere tijd leeft dan de onze. Maar de mens die de tijd neemt, ziet de bomen lopen.’ Parabel over de noodzaak van het migreren.

In het kader van

Cinéma en atelier