fr | en
ticketshop become a friend
Rudy Ricciotti

Rudy Ricciotti

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel.

In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.


Voor onze volgende ontmoeting focussen we specifiek op beton, een materiaal dat de geschiedenis van de architectuur letterlijk en figuurlijk vormgegeven heeft.

We zijn dan ook bijzonder verheugd architect en ingenieur Rudy Ricciotti te mogen verwelkomen. Rudy Ricciotti werd bekroond met de Franse 'Grand Prix national d'architecture' en de 'Médaille d'or' van de Franse Académie d'architecture. Hij vertegenwoordigt een generatie architecten die creatief meesterschap koppelen aan een echte bouwcultuur.

Als pionier en ambassadeur van de betonbouw tilt hij dit materiaal naar een hoger niveau in tal van markante projecten, zoals het MuCEM in Marseille, de Arkéa Arena in Bordeaux, de Vredesbrug in Seoul of het Luikse museum La Boverie.

Als pleitbezorger van lokale architectuur wil hij met zijn projecten een verhaal vertellen en deelt hij indrukken over een bepaalde locatie. Hiertoe geniet beton als materiaal zijn voorkeur. Het vormt de basis voor een verantwoorde economie en vergt een groot meesterschap om gespecialiseerde en complexe projecten tot een goed einde te brengen.

Als rasecht polemist is Rudy Ricciotti bovendien de auteur van een groot aantal boeken en pamfletten.

Flagey, F()rum