fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Biarritz Festival (Latino)a

Brussels Short Film Festival

Carte blanche aan het Festival de Cinémas et Cultures d’Amérique Latine van Biarritz, zustergemeente van Elsene sinds 1959 ! Ook dit jaar stelt het festival een prachtig programma samen met enkele parels uit de Latijns-Amerikaanse cinema.

Flagey, Brussels Short Film Festival


O misterio da carne (Rafaela Camelo)
Brazilië - Fictie - 2018 - 18' - Kleur
Sinds 2016 laat paus Franciscus het toe dat vrouwen deelnemen aan de voetwassing ceremonie. De meisjes van de Sint-Pieterskerk zijn iets speciaals aan het voorbereiden voor het ritueel. Camila hoopt gewoon Giovana te vinden.

Héctor (Victoria Giesen Carvajal)
Chili - Fictie - 2019 - 19' - Kleur
Een vissers baai op een klein eiland dat los staat van de tijd. Dat is waar Gabriel in een kleine groep van mannen werkt. Uit het niets verschijnt een androgyn wezen genaamd Héctor. Gabriel is opslag verliefd en probeert deze verliefdheid te ontcijferen. Dan verdwijnt het enigmatische meisje.

Hogar (Gerardo Minutti)
Uruguay - Fictie - 2019 - 12' - Kleur
Mirta en Jorge zijn in een nieuwe, moderne en nette keuken. Ze eten, drinken bier en relaxen totdat Elvira, de buurvrouw, hen verrast. De sfeer wordt gespannen en ongemakkelijk, thuis is niet meer wat het was.

Fuego Olimpico (Ricardo Soto)
Mexico - Fictie - 2019 - 11' - Kleur
Het is 12 oktober 1968, de opening van de XIXe Olympiade in Mexico. Een atleet schrijft geschiedenis wanneer ze de eerste vrouw is die de Olympische vlam ontsteekt. De tijd gaat achteruit, de atleet is nu een student die de vlam vasthoudt en herleeft het Bloedbad van Tlatelolco in Mexico-Stad.

Aicha (Vinko Tomicic)
Argentinië, Bolivia, Chili - Fictie - 2018 - 10'25'' - Kleur
Tijdens een donkere nacht in La Paz viert Martin zijn veertiende verjaardag. Zijn schoenpoets vriendjes sporen hem aan te gaan flirten met Sandra, een jonge danseres die in een nachtclub werkt. Tussen bijgeloof en een land dat tot leven komt in, zullen hun lijven slechts vlees zijn onder lichtflitsen.

La Cigarra (Martín Piroyansky)
Argentinië - Fictie - 2018 - 19' - Kleur
Twee oude vrienden gaan naar de Argentijnse kust voor het weekend. Onderweg hebben ze ruzie. Een nachtreis brengt hun innerlijke kind naar boven en ze sluiten vrede.