fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Marie Paluszkiewicz

Beste van Kroatische animaties #1

Brussels Short Film Festival

In 2020 neemt de ‘Travelling’ sectie je mee op reis naar Kroatië! Om het Kroatische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie te vieren, wijdt het BSFF een programma toe aan de Kroatische animatie die geen introductie behoeft. Kom en ontdek een inventief cinema met dank aan de beste animaties van de afgelopen jaren in Kroatië.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Stakleni Čovjek (Transparency) (Daniel Šuljić)
Croatia - Animatie - 2015 - 6' - Kleur

Planemo (Veljko Popović)
Croatia - Animatie - 2016 - 13' - Kleur
Planemos zijn eenzame zwervers, wachters van de Melkweg. Het zijn weeswerelden, planeten die uit hun zonnestelsel zijn geschoten door de chaos van planetaire migratie. Wanneer een planeet uit een planetair systeem raakt, reist het al snel uit de leefbare zone.

Gamer Girl (Irena Jukić Pranjić)
Croatia - Animatie - 2016 - 9' - Kleur
Lily probeert te vechten voor de liefde van haar leven tegen een uitgeplande achtergrond met eindeloze mogelijkheden.

Posljednji izazov (The Last Quest) (Božidar Trkulja)
Croatia - Animatie - 2017 - 15'57'' - Kleur
Vijf dappere helden. Drie uitdagende dwergen. Een verleidelijke prijs. Hebzucht, ijdelheid en lust in een strijd tot het einde. Wie zal het waard zijn?

Simulacra (Ivana Bošnjak, Thomas Johnson)
Croatia - Animatie - 2014 - 8'40'' - Kleur
Welk beeld is echt – diegene die vanuit de spiegel naar ons staart of diegene die voor de spiegel staat? In gangen vol met illusies, een schijnbeeld achter het glas, zoekt hij uit of hij naar een vreemdeling of naar een verborgen deel van zichzelf aan het kijken is.

Crvenkapica Redux (Red Riding Hood Redux) (Danijel Žeželj)
Croatia - Animatie - 2017 - 11'53'' - Zwart en wit
De zon schijnt fel in het postindustriële landschap. Klein Roodkapje is onderweg naar haar oma’s hut. Ze wijkt af van de route en komt in een verlaten fabriek terecht. In het lege en betonnen labyrint vindt ze een zwart geverfde muur, met een nog natte graffiti: een grote witte bloem. Ze verlaat de fabriek en loopt door het donkere bos. En wolf stopt haar, brengt haar naar een wei met bloemen en verdwijnt. Roodkapje komt uiteindelijk aan bij haar oma met vers geplukte bloemen…

Nighthawk (Špela Čadež)
Croatia - Animatie - 2016 - 8'45'' - Kleur
Terwijl een politie patrouille probeert een dode das van een donkere weg te halen, komen ze er achter dat het dier niet dood is maar stomdronken. Het wordt nog raarder wanneer het dier wakker wordt.

Manivald (Chintis Lundgren)
Croatia - Animatie - 2017 - 12'58'' - Kleur
Manivald is een 33 jarige vos. Te opgeleid, zonder baan en zonder inspiratie, leeft hij samen met zijn moeder die op pensioen is. Het is een makkelijk leven, maar zeker niet een leuk leven. Dat verandert allemaal wanneer de wasmachine breekt en Toomas, een sexy reparateur de machine en Manivald komt repareren.