fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Next Generation 2

Brussels Short Film Festival

Uit de 843 ingezonden films zullen 41 meedingen naar prijzen in de Next Generation Competitie.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Mother’s (Hippolyte Leibovici)
Belgïe - Documentaire - 2019 - 22' - Kleur
De documentaire toont een familie van vier generaties Brussels Drag Queens tijdens een avond in de kleedkamer. Terwijl de mannelijke trekken vervrouwelijkt worden onder lagen van make-up en alcohol, gaan de harten open. Moeilijke onderwerpen worden besproken (zelfmoord, coming out of moederliefde bijvoorbeeld), er worden grapjes gemaakt en de generatiekloof maakt onvermijdelijk deel uit van de discussie.

Nesting (Alex Verhaest)
Belgïe - Fictie - 2019 - 27' - Kleur
Een zwangere vrouw negeert telefoontjes van haar zus om hun stervende moeder te bezoeken. Ze drinkt en rookt zwaar terwijl ze zich verbergt in een louche hotel. Als het hotelpersoneel het trauma lijkt te spiegelen waar ze voor gevlucht is, besluit ze dat het tijd is om het feit dat ze haar verleden niet aankan, aan te pakken.

Echappée Belle (Camille Gainnet)
Belgïe - Fictie - 2019 - 5'37'' - Kleur
Een echtpaar in de dertig onderhandelt over de wederverkoop van een van hun eigendommen die ze jammer genoeg hebben verworven.

Connected (Bram Van Landschoot)
Belgïe - Fictie - 10'46'' - Kleur
Tinder is zo goed als out en daarom is er een nieuwe datingsite op de markt, VR-daten. Avatar aanmaken, VR-bril op en daten maar. Lekker jezelf zijn, maar het toch van een afstand bekijken of je complexen verbergen door een avatar van iemand anders aan te maken, de keuze is aan jou. De vraag is dan wel: Wat als je je date toevallig in levende lijve tegenkomt? Stap je er op af of is de persoon die je denkt te kennen, toch niet die persoon? Wie ‘bedriegt’ wie nu eigenlijk?

La Dernière Séance (Alice Gadbled)
Belgïe - Fictie - 2019 - 22'03'' - Kleur
Emilie en haar twee broers hebben net hun vader verloren, Bob. Tegen alle verwachtingen in is zijn laatste wens een religieuze begrafenis, waar hun tante Nicole blij mee is. Hoe kun je afscheid nemen met codes die niet van jou zijn? Hoe deel je een verdriet? Hoe deel je een dode?