fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Next Generation 3

Brussels Short Film Festival

Uit de 843 ingezonden films zullen 41 meedingen naar prijzen in de Next Generation Competitie.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Désirée (Victoria Jadot)
Belgïe - Fictie - 2019 - 18'42'' - Kleur
Désirée, een jonge tiener, gaat voor het eerst uit met haar vriendin Alexia en haar groep die ze niet kent. Een beetje verlegen, vol hoop voor vanavond, verwacht ze veel.

Meander (Dayo Clinckspoor)
Belgïe - Fictie - 2019 - 19'34'' - Kleur
Een visueel verhaal over het verdriet, de verwarring, de schoonheid en de tegengestelde emoties die het overlijden van een geliefde kan veroorzaken.

Tête de linotte ! (Gaspar Chabaud)
Belgïe - Animatie - 2019 - 5'43'' - Kleur
Een kind dat worstelt met een wiskundeprobleem en zijn eigen concentratiestoornis, geholpen door een moeder die langzaam maar zeker haar geduld verliest.

(Mian / Visages) Paul Vincent de Lestrade
Belgïe - Documentaire - 2019 - 19'32'' - Kleur
In een maatschappij waarin fysieke schoonheid een essentieel succescriterium is, wordt zelfs van ons vlees verwacht dat we presteren om een beeld van perfectie aan de wereld te presenteren. Ons lichaam staat onder druk om zich opnieuw te vormen en aan te passen aan de verlangens van de toeschouwers... Maar door dit te doen, leggen we onze angst echt het zwijgen op?

Dutchgaria (Capucine Muller)
Belgïe - Animatie - 2019 - 12'24'' - Kleur
In moeilijkheden door een onbekende taal en op de vlucht voor de plaatselijke bevolking. Volg de avonturen van een Franse jongedame in een land genaamd Dutchgaria.