fr
ticketshop become a friend
An Pierlé & B.O.X. / Winter Van Rafelghem

An Pierlé & B.O.X.

An Pierlé en B.O.X slaan in 2021 de handen in elkaar en leggen gezamenlijk een muzikale reis af doorheen mystieke teksten en nieuwe klankkleuren. Aan hun zijde vrouwen als Hadewijch, de meest eigenzinnige kunstenares uit de 13e-eeuwse begijnenbeweging. In haar brieven, visioenen en strofische gedichten bezingt ze de ‘minne’, een liefde die even heerlijk als ondraaglijk is, even zinnelijk als spiritueel.

Flagey, La Semaine du Son / De Week van de Klank


Songwriter/componiste/pianiste An Pierlé studeerde theater in Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Als actrice maakte An Pierlé faam. Maar ook de piano liet haar nooit los. Samen met haar partner Koen Gisen richtte ze de begeleidingsband White Velvet op. Ze ontving een ZAMU-award voor beste zangeres in 2006. In 2013 keerde An Pierlé terug naar haar roots: stem en piano. Typisch zijn haar charmerende verbeelding, vrijheid en vernieuwingsdrift, de speelse kleuren, het dromerige karakter in haar muziek... Recent mocht ze een Magritte du Cinéma in ontvangst nemen voor haar soundtrack van Le tout nouveau testament van regisseur Jaco Van Dormael.


Hendrik Lasure maakte zijn debuut als improviserend toetsenist op het album schntzl - SCHNTZL. Sindsdien is hij actief in een hele resem aan muzikale projecten met een uiteenlopende esthetiek: Bombataz, Thunderblender, An Pierlé Quartet, … Bij An Pierlé speelt hij elektronische toetsinstrumenten en doet hij aan live-sampling. Hij is geïnteresseerd in de akoestische klankmogelijkheden van de piano, keyboards en computers.


B.O.X (Baroque Orchestration X) is een Antwerpse barokband die zich focust op collectieve creaties. Werd opgericht in 2010 door luit- en theorbespeler Pieter Theuns. B.O.X bestaat uit virtuozen op antieke instrumenten zoals klavecimbel, drievoudige harp, viola da gamba, cornetto en baroktrombone. Ze werken graag samen met artiesten uit de indie rock. Zo creëren ze verrassend nieuwe geluiden en bouwen ze bruggen tussen vele soorten publiek.