fr | en
ticketshop become a friend
Craig Taborn | Alex Koo / Rue Sakamaya | Lorena del Mar

Taborn & Koo + Taborn/Reid/Smith

DOUBLE BILL : 1 ticket, 2 concerten

De jonge Belgisch-Japanse pianist en componist Alex Koo zet zijn veroveringstocht van de Europese jazzscene verder. Begin 2021 was hij nog als artiestin- residentie in Flagey te horen tijdens de streaming edition van het Brussels Jazz Festival. Nu stelt hij een project voor dat oorspronkelijk ook voor die festivaleditie was gepland : in opdracht van Flagey schreef hij nieuwe muziek voor een optreden met Craig Taborn. Een droom die werkelijkheid wordt, want ‘van de levende pianisten is hij mijn grootste idool’.
+
Een heerlijke mix van improvisaties, groove en muziek uit Afrika en de Caraïben - dit heeft het trio van Craig Taborn, Tomeka Reid en Ches Smith voor ons in petto. Moeiteloos bewegen ze zich doorheen diverse stijlen en invloeden, die ze meesterlijk in hun muziek verwerken. Een absolute aanrader voor wie houdt van de muziek van Sun Ra, Mammane Sani, Don Cherry, Conlon Nancarrow, Art Ensemble of Chicago en Drexciya – de grootste inspiratiebronnen van dit unieke trio.

Flagey


Nu Chick Corea niet meer onder ons is, Keith Jarrett er niet meer toe in staat is en Herbie Hancock zelden of nooit helemaal alleen optreedt, rijst de vraag: wie is de beste solopianist van de huidige jazzscene? Ons geheel subjectieve antwoord: Craig Taborn. ★ ★ ★ ★ ★ De Standaard 

Flagey Autumn Jazz 2021