fr | en
ticketshop become a friend
De Beren Gieren / Alexander Popelier

De Beren Gieren

album release : Less is endless (2021, Sdban Records)

Wat zou de Belgische jazzscene zijn zonder De Beren Gieren ? De groep is een van onze meest avontuurlijke muziekgroepen. Ondertussen speelde het trio in heel Europa, in Japan en in Marokko en was het te gast op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Jazz Middelheim, Eurosonic en Jazzahead. Less Is Endless is hun zesde album en een ode aan een universum vol leven, waar nieuwe ideeën voortdurend opborrelen, evolueren en plaatsmaken voor nieuwe creativiteit. Als luisteraar zweef je tussen herkenning en vernieuwing, tussen weemoed en opwinding.

Flagey


De Beren Gieren speelt een eigenzin­nige, uitdagende mix van jazz, klassiek en nog zoveel meer en is in tien jaar tijd volwassen geworden. ★ ★ ★ ★ (DeStandaard)

De vijfde langspelervan De Beren Gieren schuurt andermaal langs de gerafelde randen van de jazz. Fulco Ottervanger, SimonSegers, en Lieven Van Pée puzzelen met verbasterde safariritmes, space-agetierlantijntjes,minimalistische suspense, impressionistische melodieën, en harmonische soundscapes. ★ ★ ★ ★ (Knack Focus)

 

 

De Beren Gieren - 'Less Is Endless' album teaser
Brussels Jazz Festival 2022

Je hebt misschien ook interesse in :