fr | en
ticketshop become a friend
Altin Gün / Albert Vrzgula

Altin Gün

+ Reinel Bakole | Listen ! Festival

Altın Gün biedt een opwindende mix van Turkse folk, psychedelische rock en funk. Na optredens in Istanbul raakte bassist Jasper Verhulst gefascineerd door de Turkse sound van de jaren '70. In die tijd combineerden artiesten als Selda, Barış Manço en Erkin Koray traditionele muziek met westerse rockinvloeden. Samen met Ben Rider (gitaar) en de eerste drummer van de band, Nic Mauskovic (drums), ging Verhulst op zoek naar Turkse muzikanten om deze sound nieuw leven in te blazen. Via Facebook vonden ze Merve Dasdemir (zang) en Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, keyboard) en nadien vervoegde Gino Groeneveld, de energieke percussionist van Jungle by Night de groep. Sinds 2018 is Daniel Smienk de nieuwe drummer van Altın Gün.

Altın Gün brengt nummers van de bovengenoemde artiesten uit de jaren '70 en van hun minder bekende tijdgenoten samen met eigen arrangementen van Turkse traditionals. Verschillende werelden vinden elkaar in hun uiterst verfrissende en dansbare muziek. 

Flagey, Listen ! Festival


Reinel Bakole is gekend voor haar unieke en ontroerende stemgeluid, waarbij ze zich voor haar muziek inspireert op haar verbondenheid met de natuur en haar relaties met anderen. Haar manier van zingen, lyrisch, bijna poëtisch, en geeft het publiek het gevoel deel te nemen aan een meeslepende ervaring waarvan de sleutelwoorden introspectie, genezing en vervulling zijn. De muziek van Reinel Bakole is instinctief en avant-gardistisch. Ze is een multidisciplinaire artieste wiens vrije geest niemand onverschillig laat.

Reinel Bakole bracht op 16 juli haar tweede EP Closer To Truth uit. Met haar band creëerde ze in een zelfgemaakte studio een EP met 6-tracks waarin Reinel haar persoonlijke ontdekkingen uitdrukt aan de hand van weelderige beats en ritmes. De muziek speelt in op de introspectieve teksten en is een manifestatie van Reinel's diepgaande reflecties over het bewustzijn met knipogen naar de Freudiaanse theorie en naar de voorouderlijke riten van haar oorspronkelijke Congolese stam, de Bashi.

Meer weten
Altın Gün - Yüce Dağ Başında
Meer weten
Reinel Bakole and The Solar 3 - Closer To Truth (Visual EP)

In het kader van

Listen Festival 2022

Je hebt misschien ook interesse in :