fr | en
ticketshop become a friend
Field Recording-Lockdown

Field Recording-Lockdown - Resultaten Wedstrijd

Resultaten van de Wedstrijd – Luistersessie 10 klankfragmenten die werden gekozen door de jury / Proclamatie van de laureaat / Interventies van Félix Blume & Caroline Claus

De Week van de Klank organiseerde een wedstrijd Field Recording met Lockdown-geluiden die zijn opgenomen tijdens de eerste Covid-19 periode. De geluidsfragmenten hebben de vorm van één long shot, een “plan séquence” van 2 tot 4 minuten lang. De geluiden kunnen afkomstig zijn van een menselijke handeling, spraak, muziek, klanken die verband houden met een mechanische activiteit, geluiden uit de natuur… De geluidsopnamen gebeurden van op een quarantaine plek in België (bv: een raam of een deur die op de straat, een tuin of een binnenkoer uitgeeft /  vanop een dak of een balkon / in een tuin of op een binnenplaats,…). De jury schonk aandacht aan de originaliteit van het fragment en de geluidskwaliteit. De geselecteerde audiofragmenten zullen nu in Flagey in aanwezigheid van het publiek worden beluisterd. Met zicht op een foto, de plek van opname. De winnaar van het beste geluidsfragment krijgt een prijs in de vorm van een waardebon voor zelf te kiezen audiomateriaal bij het bedrijf Audiosense.

Flagey, La Semaine du Son / De Week van de Klank


In aanwezigheid van: Caroline Clauslid van de jury, is een in Brussel gevestigde stedelijke (geluids)onderzoeker. Momenteel is ze doctoraatstudent aan het KU Leuven Departement Architectuur, onder begeleiding van de Brusselse Supervisors Prof. Burak Pak  (KU Leuven) & Peter Cusack (UA). Caroline Claus heeft jarenlange ervaring in en interesse voor sociale participatie bij stedelijke ontwikkeling en stadsrenovatie in Brussel. In haar onderzoek exploreert ze hoe field recording, en sonic journalism deel kunnen worden van een sonische cartografie die als interface gebruikt kan worden voor interdisciplinaire samenwerking bij de planning en het ontwerp van stedelijke openbare ruimte. (Caroline Claus organiseert ook twee geluidswandelingen tijdens de Week van de Klank 2021!)


Félix Blume is klankingenieur en -artiest bekend van zijn geluidsopnamen over de hele wereld.


Ze zullen spreken over de selectie van de jury, zich baserend op hun persoonlijke ervaringen en projecten.