fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Nationale Competitie 2

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken. Uit bijna 300 ingezonden films zullen 46 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.


PROGRAMMA

Rimples | Anthony Van Roosendael
Belgïe - Fictie - 2020 - 16' - Kleur
Twee buurmannen gaan steeds verder in hun zoektocht naar de perfecte foto.

Coeur vaillant | Nastasja Caneve
Belgïe - Animatie - 4'03'' - Kleur
Door papa leerde ik liefde, warme knuffels en adoratie kennen. Door papa voelde ik ook afwezigheid, en een knoop in mijn maag. Met papa kende ik pieken en dalen. Zo was dat met papa.

The nipple whisperer | Jan Van Dyck
Belgïe - Fictie - 2021 - 15'15" - Kleur
Maurice Sanders bezat als 'Magic Sandy' ooit een uitzonderlijke gave als tepelfluisteraar. Kan de terugkeer van zijn muze hem weer kracht geven?

Bluestar | François Vacarisas
Belgïe - Fictie - 2021 - 23'42'' - Kleur
Tom vond een fles Bluestar, een product dat bloedvlekken kan opsporen. Hij wil het product samen met Kevin uittesten in een huis waar een jongen zijn hele familie vermoordde. Dit hele gebeuren zal een onverwachte wending aannemen wanneer het Bluestar product iets onthult.

Sur le rivage | Camille Mol
Belgïe - Fictie - 2020 - 20' - Kleur
Het is zomer, Léa is twintig en ze heeft net een abortus gehad. Om wat respijt te vinden, gaat ze naar het platteland, naar het ouderlijk huis, naar haar moeder, haar tante en haar neven. Daar, onder de augustuszon, sleept ze haar vragen mee, heen en weer geslingerd tussen de status van kind en die van vrouw.

Seule la mer | David S. Prudhomme
Belgïe - Fictie - 2021 - 12'45'' - Kleur
Nico en Greg spreken af op een strand aan de Noordzee. Ze hebben elkaar jaren niet gezien. De twee broers beleven een familietragedie dat hen wegtrekt van hun chaotisch, dagelijkse leven. Nostalgie brengt hen samen op deze plek vol herinneringen.

Flagey, Brussels Short Film Festival