fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Nationale Competitie 3

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken. Uit bijna 300 ingezonden films zullen 46 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.


PROGRAMMA

Binge Loving | Thomas Deknop
Belgë - Fictie - 22' - Kleur
Een Brusselse privé-detective krijgt van een klant de opdracht haar man te volgen omdat ze vermoedt dat hij een minnares heeft in de hoofdstad. Wanneer zij zich onverwachts in het onderzoek stort, wordt de detective uit zijn comfortzone geduwd.

El patronato | Belinda Aguilera
Belgë - Fictie - 10'55'' - Kleur
In 1976 is Madrid in de greep van Franco's dictatuur. Zuster Dolores en zuster Maria nemen tiener rebellen in huis. Hun missie is om hen "recht te zetten", om hen op het rechte pad te brengen. Dertig jaar later vertelt Katia, een van de tieners, ons over hun tijd met de twee zussen.

Okht Elmarhoum | Maja Ajmia Yde Zellama
Belgë - Fictie - 2020 - 24'14'' - Kleur
Aya, 10 jaar oud, heeft net plotseling de liefde van haar leven verloren: haar oudere broer. Ze probeert te overleven door zich vast te klampen aan wat ze kan: de groep vrienden van haar oudere broer met wie ze de pijn van de rouw deelt en die haar herinneren aan degene die ze heeft verloren. "Okht Elmarhoum" is een huis-clos dat zich afspeelt in de slaapkamer van de overledene, de dag na zijn dood, waar verdriet, solidariteit en tederheid worden gedeeld tussen 7 jonge mannen en een klein meisje.

T’es morte Hélène | Michiel Blanchart
Belgë - Fictie - 2020 - 24'12" - Kleur
Maxime woont met de geest van haar dode vriendin, Hélène samen. Maxime kan de ondragelijke situatie niet aan en maakt het uit. Hélène lijkt die beslissing niet te willen accepteren.

Titan | Valéry Carnoy
Belgë - Fictie - 19' - Kleur
Nathan, een jongen van dertien, staat op het punt zich bij de bende van zijn nieuwe vriend Malik aan te sluiten om aan een vreemd ritueel deel te nemen.

Flagey, Brussels Short Film Festival