fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 5

Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


PROGRAMMA

Cayenne | Simon Gionet
Canada - Fictie - 2020 - 10'59" - Kleur
Tijdens haar nachtdienst bij het afgelegen benzinestation gaat een vrouwelijke bediende akkoord om een man te helpen wiens auto kapot is gegaan. Terwijl ze beiden proberen de auto te herstellen, laten de bedoelingen van de bestuurder de jonge vrouw in de onzekerheid. In het midden van de verlaten parkeerplaats wordt de nacht gevuld met een sfeer van ongerustheid terwijl de gebeurtenissen van de avond plaatsvinden.

Hands and Wings | Sungbin Byun
Zuid-Korea - Fictie - 2019 - 14' - ZW
Een tiener 'Woo-Sung' kan zijn handen niet vrij bewegen door een fysieke handicap. Dus hij kan zijn seksueel verlangen niet alleen oplossen. Zijn moeder probeert hem te helpen, maar op een dag weigert hij moeders hulp.

Just a Guy | Hara Shoko
Duitsland- Animatie - 2020 - 15' - Kleur
Een geanimeerde documentaire over liefde. Drie vrouwen vertellen over hun gevoelens, verlangen en relatie met Richard Ramirez, een seriemoordenaar en verkrachter met wie ze contact opnamen na zijn opsluiting.

L’âge Tendre | Julien GASPAR-OLIVERI
Frankrijk - Fictie - 2020 - 26'50" - Kleur
De 16-jarige Diane leeft alleen voor de ogen van haar moeder Sophie. Hun symbiotische relatie wordt echter steeds verstikkender voor de tiener. De provocatieve tiener probeert weg te breken uit het veilige schild dat wordt opgelegd door haar moeder. Op school gaat ze op zoek naar dezelfde aandacht die ze thuis krijgt en wilt ze graag één weekend leven als een volwassene.

Postcards from the End of the World | Konstantinos Antonopoulos
Griekenland - Fictie - 2019 - 23'15" - Kleur
Op hun ogenschijnlijk vredevolle vakantie moeten Dimitra, Dimitris en hun twee dochters een uitweg vinden van een afgelegen eiland wanneer het einde van de wereld plots voor de deur staat.

Flagey, Brussels Short Film Festival