fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

EFA 3

European Film Awards | Short Matters!

Ontdek onze 3 programma’s met films die reeds in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.


PROGRAMMA

Tio Tomás, a contabilidade do dias | Regina Pessoa
Frankrijk, Portugal - Animatie - 2019 - 11' - ZW
Oom Thomas - The Accounting of Days gaat over de speciale relatie van Regina Pessoa met haar oom. Deze film is een krachtige liefdeskreet aan het adres van deze marginale man, die een bepalende factor was in het leven van de filmmaakster, en tevens haar artistieke vonk. Een prachtig eerbetoon aan deze dichter van het dagelijks leven.

Sun Dog | Dorian Jespers
Belgïe - Fictie - 2020 - 19'46" - Kleur
Fedor is een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in de duisternis van het Russische Noordpoolgebied. Klant na klant dwaalt hij door de steegjes van beton, geanimeerd door een fantasie die hem isoleert van de stad en zijn bevolking.

Things that happen in the bathroom | Edward Hancox
Verenigde Staten - Fictie - 2019 - 13' - Kleur
In het heiligdom van de badkamer, verlangt een eenzame jongere naar liefde.

Nha Mila | Denise Fernandes
Portugal, Zwitserland - Fictie - 2020 - 18'30" - Kleur
Na veertien jaar afwezigheid wordt Salomé gedwongen terug te keren naar Kaapverdië om haar stervende broer te zien. Tijdens haar tussenstop op de luchthaven van Lissabon herkent Águeda, een schoonmaakster, Salomé als Mila, haar jeugdvriendin. Águeda nodigt Salomé uit om het vliegveld te verlaten en de tussenstop bij haar thuis door te brengen met de vrouwen van haar familie. De buurt neemt haar mee op een spirituele reis, waarvan de bestemming een pijnlijke band met haar vaderland is.

Marksis Kucha 12 | Irine Jordania
Georgië - Fictie - 2019 - 15' - Kleur
De vrouw schenkt zichzelf een kop koffie in en zit elke dag op dezelfde plaats, op hetzelfde tijdstip, en belt hetzelfde nummer op haar telefoon. Op een dag wordt haar telefoontje onverwacht beantwoord.

Carne | Camila Kater
Brazilië, Spanje - Animatie - 2019 - 12' - Kleur
Blue, rare, medium, well done en very well done. Aan de hand van intieme en persoonlijke verhalen vertellen vijf vrouwen over hun ervaringen met hun lichaam, van hun kindertijd tot op hoge leeftijd.

Flagey, Brussels Short Film Festival