fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Marie Paluszkiewicz

Next 8

De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.


PROGRAMMA

Kollegen | Jannis Alexander Kiefer
Duitsland - Fictie - 2020 - 14' - Kleur
Twee ambachtslieden, Uli en Didi, maken een hakenkruis in hun werkplaats op het platteland en verbazen zich over de vreemde bezoekers die zojuist in hun dorp zijn aangekomen.

Sofia | Gaspard Le Dourner, Isabella Valenzi Toni
Belgïe - Fictie - 2020 - 12'30'' - Kleur
Sonny en Luka hangen rond zoals gewoonlijk. Op een dag ontmoeten ze Sofia, een ouder meisje dat niet uit de buurt komt. Ze beleven samen een spontane avond.

Escamas | Katherina Harder
Spanje - Fictie - 2020 - 16' - Kleur
Alicia (39) is naaister, ze werkt aan ontwerpen en kleding voor vrouwen, maar achter de stoffen verbergt ze het geheim van haar eigen lichaam; het ongemak en de ongemakken die je voelt na een borstamputatie als gevolg van borstkanker. Nadat zijn appartement per ongeluk is overstroomd, ontmoet hij Lucía (41), een transseksuele vrouw, die zijn nieuwe buurvrouw is. Ondanks de gespannen ontmoeting die ze in het begin hebben, vinden de vrouwen elkaar en brengen ze meer tijd samen door. Naarmate de dag en de nacht verstrijken, beginnen de twee elkaar te herkennen en elkaar te helpen. Met de dageraad, zullen de twee vrouwen heil en vrijheid vinden in het midden van de zee

Hra | Lun Sevnik
Tsjechië - Fictie - 2020 - 22'06" - Kleur

Sorry, I don’t understand | Natalie Feoktistova
Belgïe - Animatie - 2020 - 5'55" - Kleur
Een buitenlandse student komt in een nieuw land aan zonder de plaatselijke taal te kennen en probeert op school te komen. Door een reeks grappige situaties zal onwetendheid hem voor de rest van zijn leven de verkeerde keuzes doen maken.

Reviiri | Marika Harjusaari
Finland - Fictie - 2020 - 25'43" - Kleur
"Je weet dat je me alles kunt vertellen"

Flagey, Brussels Short Film Festival