fr | en
ticketshop become a friend
Caves de l'Aula Magna / Vanhulst

Bezoek aan de archeologische site van de Coudenberg en wandeling door de wijk van de macht

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Vanaf de Middeleeuwen stond hoog boven de stad Brussel, op de heuvel van de Coudenberg een reusachtig paleis. Dit architecturaal geheel, dat sinds de 12de eeuw werd vergroot was een van de hoofdresidenties van Keizer Karel. Wanneer dit prestigieuze gebouw in februari 1731 door een brand is verwoest, worden de ruïnes van het paleis meer dan 40 jaar later gesloopt en geëffend met de bedoeling er de nieuwe koningswijk te bouwen. De archeologische overblijfselen van dit gebouw vormen vandaag de archeologische site van de Coudenberg. Stap voor stap zult u tijdens uw bezoek de ruimten en de vroegere structuren van de hoofdgebouwen van het voormalige paleis van de Coudenberg ontdekken.

We bezoeken niet alleen de archeologische overblijfselen van de Coudenberg maar gaan ook op stap in de omgeving. We duiken in de geschiedenis van het Warandepark dat oorspronkelijk het jachtgebied van de hertogen en de adel was en we verdiepen ons in de evoluties die hebben geleid tot het ontstaan van de wijk zoals we ze vandaag kennen.

De stadstour is afgelopen om 17u30. Nadien kan je naar het concert 'met Brussels Philharmonic en Vlaams Radiokoor in Flagey: 'Shostakovich 7 'Leningrad''. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :