fr | en
ticketshop become a friend
Tango 02

Tango 02

De Brusselse band Tango 02 bestaat sinds 1996 en heeft sindsdien een stevig repertoire opgebouwd met traditionele en hedendaagse tangomuziek. Doorheen die 25 jaar heeft Tango 02 dit aangevuld met eigen nieuwe dans- en concertcomposities die alle ritmes van de tango rioplatense omvatten. Hun eerste album, dat voor het eerst live in concert gebracht wordt op 13 november, is hiervan het resultaat. Volledig in lijn met het karakter van de tangomuziek uit de Rio de la Plata: stedelijke populaire dansmuziek met dikwijls een vleugje zelfspot. Waarom? Daarom! Of in het Spaans: Por eso. Of ook: gewoon zomaar, omdat de inspiratie en energie er was en Tango 02 de muziek die daaruit ontstaat graag met anderen wil delen.

Tango 02 bouwt zijn hele repertoire op rond het wisseltonige Rheinische bandoneon, het type instrument dat zich vereenzelvigd heeft met de tangomuziek in Buenos Aires en Montevideo.

Laat je meeslepen door dit nieuwe album met live tangodans door Cristina Cortés en Cristian Taffarello in een onvergetelijke totaalbeleving vol Argentijnse passie.