fr | en
ticketshop become a friend
Legend of Nomads

Legend of Nomads

Mongolian Grand Theatre of National Art

In het kader van de Culturele Dag van Mongolië in de Europese Unie presenteert het Groot Mongools Nationaal Kunsttheater voor de eerste keer in België een uitzonderlijke voorstelling getiteld "De Legende van de Nomaden", die een inzicht biedt in de Mongoolse nomadengeschiedenis en -cultuur.

Met de wens om de ziel van de nomadencultuur te illustreren, onthult deze unieke voorstelling op subtiele wijze de kunst om in harmonie met de natuur te leven, de unieke en seculiere levenswijze van het Mongoolse nomadenleven, evenals culturele tradities zoals het festival van de drie viriele spelen van "Naadam", bedoeld om de beste krijgers in drie disciplines te huldigen: worstelen, paardenrennen en boogschieten.

Via de verschillende scènes wordt de toeschouwer ondergedompeld in de wereld van de Mongoolse nomade, waar respect voor en verering van moeder natuur nauw verbonden is met het bestaan en het overleven van de mens. En waarom de Mongoolse nomaden ernaar streven deze moedernatuur te beschermen en de rest van de wereld aanmoedigen om te strijden voor het behoud, de bescherming en de koestering van het milieu en zijn natuurlijke rijkdommen.