fr | en
ticketshop become a friend
Commander Spoon, JamesZoo's Blind Group

Commander Spoon + Jameszoo’s Blind Group

double bill : 1 ticket, 2 concerten

Listen, het eerste urban muziekfestival in Brussel gewijd aan alternatieve elektronische muziek, is terug voor 5 dagen en nachten vol concerten, DJ-sets en workshops. Van woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april 2023 zal het festival Belgische en internationale artiesten verwelkomen in Brussel in samenwerking met prestigieuze lokale curatoren.

Flagey organiseert het openingsconcert met een knallende double bill: Commander Spoon en JamesZoo's Blind Group.

Flagey, Listen Festival

De Brusselaars van Commander Spoon verweven hun eclectische invloeden in een energieke jazzsound, waarbij ze de muren tussen jazz, hiphop, rock en elektronica afbreken. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Commander Spoon het soort jazzband is dat mensen aantrekt die normaal gesproken geen interesse in jazz hebben. De vier leden zijn in de eerste plaats muziekliefhebbers die perfect op de hoogte zijn van de hedendaagse muziekwereld. Geen enkele andere jazzband in Brussel zorgt voor zo'n feestelijke sfeer!

De Nederlander Mitchel van Dinther, alias Jameszoo, werd eerst bekend als DJ voor zijn internationale doorbraak als muzikant en componist. Met zijn laatste album Blind, verkozen door de Standaard tot één van de strafste jazzalbums van het jaar, vervolgt Jameszoo zijn avontuurlijke zoektocht op het kruispunt van jazz en elektronische muziek.  Zijn klankexperimenten dompelen ons onder in een onorthodox muzikaal universum waarin jazz, avant-gardistische klanken en een flinke dosis waanzin worden vermengd.

In het kader van

Listen Festival 2023