fr | en
ticketshop become a friend
Sonic Tastings 18|19

Klankproeverijen 18 | 19

Kom meer te weten over het Strijkkwartet

Ook dit seizoen komen een aantal strijkkwartetten naar Flagey waaronder het befaamde Artemis Quartet en een reeks jonge veelbelovende kwartetten. Het is nu aan deze nieuwe generatie om in de voetstappen te treden en te leren van de grote kwartetten zoals het Artemis Quartet.

Om de ervaring van zo’n concert nog rijker te maken, nodigt Flagey haar publiek vooraf uit op een klankproeverij waarin de kunst van het kwartet uit de doeken wordt gedaan en concertgangers ‘luistersleutels’ meekrijgen ter voorbereiding van het concert nadien. Muzikanten Julien Libeer, pianist in residentie, Elsa de Lacerda, violiste van het Quatuor Alfama en cellist Benjamin Glorieux zijn de gastheren en gastvrouw van deze proeverijen.

Ze nodigen telkens een expert uit die het kwartet onder de loep neemt vanuit zijn/haar eigen perspectief. Tijdens de eerste klankproeverij van 18/19 testen we onze reukzin samen met Marie-Anouch Sarkissian, pianiste en experte in de connectie tussen parfum en muziek.

Deze introductie is gratis op vertoon van jouw concertticket voor het concert na de proeverij, maar we vragen je wel om in te schrijven. Wees er snel bij want de plaatsen voor de klankproeverij zijn beperkt. 

Programma