Flagey opent geleidelijk aan weer de deuren voor het publiek vanaf zondag 5 juli. Meer informatie
Niet schieten (Coninx)

Stijn Coninx

Stijn Coninx, geboren in 1957, zoon van een fotograaf, werd als vanzelfsprekend aangetrokken door de wereld van het beeld.

En toen hij Truffauts La Nuit américaine zag, kreeg zijn passie voor cinema vorm. Sinds Daens, één van de grootste box office-successen van de Belgische film, neemt de regisseur een belangrijke plaats in de Zevende Kunst bij ons in. Van toen af heeft hij zich ingespannen om kwaliteitscinema aan te bieden waarin populaire komedies en biopics over emblematische figuren van de Belgische cultuur (Soeur Sourire, Marina) elkaar kruisen.

Zijn nieuwe langspeelfilm Niet Schieten, een drama over de strijd van een familie van slachtoffers van de Bende van Nijvel die we op 4 oktober in avantpremière voorstellen, markeert een verandering in toon. De release in oktober wordt één van de gebeurtenissen van het najaar. Stijn Coninx kreeg in 1993 de titel van baron, een bekroning voor zijn oeuvre dat focust op humane en positieve boodschappen, thema’s die hij met honderd percent eerlijkheid behandelt.

In samenwerking met CINEMATEK

Programma