fr
ticketshop become a friend

De Week van de Klank 2020

De 10e editie van de Week van de Klank vindt plaats in Brussel, van maandag 27 januari tot en met zondag 2 februari 2020, en van vrijdag 31 januari tot en met zondag 9 februari in Vlaanderen en Wallonië.

Heuglijk nieuws! Sinds 25 oktober 2019 erkent ook de UNESCO de Week van de Klank! Wij mogen dus rekenen op een nog grotere uitstraling in de wereld. De Week van de Klank maakt immers deel uit van een internationale beweging die ernaar streeft geluid in al zijn aspecten aan bod te laten komen en alle actoren in de samenleving bewust te maken van het belang van een goede geluidsomgeving. Parijs, Tokyo, Libanon en steden in Argentinië, Roemenië, Mexico, Colombia, Zwitserland,... organiseren een week lang - op andere tijdstippen van het jaar - evenementen waarbij geluid centraal staat! In Brussel bieden we een transversale aanpak met een luik cultuur en creatie: klankinstallaties, geluid in film& beeld en geluidsverspreiding, maar ook met maatschappelijk belangrijke thema’s zoals klankomgeving, gehoorgezondheid en de gevaren van geluidsoverlast...

De activiteiten gaan door in Brussel, (in Flagey, Muntpunt, de Botanique, Senghor, het Muziekinstrumentenmuseum, de Gotische Zaal in het Stadhuis,...) maar ook in verschillende steden in Vlaanderen en Wallonië, met name in Antwerpen, Namen en Charleroi. Het participatieve aspect is een van de prioriteiten van De Week van de Klank zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan de activiteiten waarbij een onzichtbaar, maar oh zo wezenlijk onderdeel van ons leven centraal staat: klank! Alle evenementen zijn gratis !

Wel best op voorhand reserveren aub.

Programma