fr | en
ticketshop become a friend

Flagey Academy

Flagey Academy is een jeugdkoor voor Brusselse jongens en meisjes van 8 tot 20 jaar. De deelnemers worden geselecteerd op basis van talent en motivatie, en gerekruteerd uit schoolkoren in Brusselse basisscholen die de sociale, culturele en taalkundige diversiteit van de stad weerspiegelen. 

Het project wil zangers uit de hele stad samenbrengen door middel van koorzang, en bij hen de liefde voor muziek en een gevoel van doelgerichtheid aanwakkeren. Flagey Academy is meer dan alleen een koor, het is een langetermijnproject. Tijdens het hele leerproces richt het team van musici en muziekpedagogen zich op de artistieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling van elke jongere. De jonge zangers leren niet alleen hun stem te gebruiken en muzikaal te zingen, het samen zingen met anderen helpt ook bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen, en brengt hen engagement en respect voor andere culturen en individuen bij.

De schoolkoren worden georganiseerd in verschillende Brusselse basisscholen, door FlageyReMuA en Singing Molenbeek. Meer dan 500 kinderen van 6 tot 12 jaar oud zingen op school en hebben de mogelijkheid om toe te treden tot Flagey Academy.

Dankzij de genereuze financiële bijdragen van verschillende privé-sponsors en stichtingen is de opleiding van topniveau die Flagey Academy aanbiedt volledig gratis voor de koorleden. Als tegenprestatie vraagt Flagey van elke zanger een engagement op de lange termijn.


Contact

Silke Vandaele, coördinator | fa@flagey.be | 02 641 10 49

Schrijf je in op de Newsletter van Flagey Academy!


Audities 

Wilt u zich bij ons koor aansluiten? We nodigen u uit om via deze link een aanmeldingsformulier in te vullen. We nemen contact met u op zodra een auditiedatum is bevestigd.


Met de steun van

Ackermans & van Haaren, BNP Paribas Fortis, ENGIE Foundation, de Fondation Bernheim, de Nationale Loterij, Private Bank Delen, TotalEnergies Foundation, de heer Geert Duyck, mevrouw Paulette Darty, mevrouw Colienne van Strydonck, de heer en mevrouw Frank & Désirée Sweerts en zij die anoniem wensen te blijven.