fr | en
ticketshop become a friend

Flagey Academy

Flagey Academy is een meerjarig koorproject voor Brusselse kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. De deelnemers, zowel jongens als meisjes, worden geselecteerd op basis van motivatie en gerekruteerd uit Brusselse basisscholen die de sociale, culturele en taalkundige diversiteit van de stad weerspiegelen. Geïnspireerd door het werk van het Oxford New College Choir en het Thomanerchor in Leipzig, richtte Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey, dit koorproject in 2019 op.

Het project wil zangers uit de hele stad samenbrengen door middel van koorzang, en bij hen de liefde voor muziek en een gevoel van doelgerichtheid aanwakkeren. Flagey Academy is meer dan alleen een koor, het is een langetermijnproject en bestaat uit opleidingsprogramma's op voorbereidend en gevorderd niveau. Tijdens het hele leerproces zal het team van musici en muziekpedagogen zich richten op de artistieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling van elke jongere. De jonge zangers leren niet alleen hun stem te gebruiken en muzikaal te zingen, het samen zingen met anderen zal ook helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen, en zal hen engagement en respect voor andere culturen en individuen bijbrengen.

Flagey Academy begint binnen de lagere scholen, met haar PREP CHOIRS voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij leren over ritme en intonatie en ontdekken het plezier van zingen in groep. Vanaf 8-jarige leeftijd kunnen deze kinderen auditie doen voor de Flagey Academy YOUTH CHOIRS, dat jonge getalenteerde zangers van 8 tot 18 jaar opleidt. De ambitie van Flagey Academy is dat deze jongeren aan het einde van hun opleiding een pre-professioneel niveau bereiken dat hen de mogelijkheid biedt om muziek te gaan studeren in het hoger onderwijs.


Schrijf je in op de Newsletter van Flagey Academy!


Artistiek Directeur Flagey Academy : Helen Cassano
Coördinatie Flagey Academy : Silke Vandaele en Pieter Vandaele
fa@flagey.be | 02 641 10 89