fr | en
ticketshop become a friend

Julien Brocal (vervangen door Lilit Grigoryan)

Flagey Piano Days | Friends selection

Julien Brocal, als gevolg van ziekte, zal worden vervangen door Lilit Grigoryan.

“Lilit heeft een overweldigende kracht, is altijd vastberaden en hanteert een zelfzekere en glasheldere muziektaal.” Maria João Pires

Ze werd in 1985 in Yerevan, Armenië, geboren en ontdekte de muziek en de kunst dankzij haar familie van musici en wetenschappers. Haar eerste docent Arkuhi Harutyunyan maakt haar vertrouwd met de piano, een instrument dat al snel niet enkel een passie wordt, maar ook een middel om haar emoties en gedachten te uiten en ze te delen met haar vrienden op het podium.  Ze kreeg les van Sergey Sarajyan aan het Komitas Conservatory in  Erevan en van Matthias Kirschnereit  aan de Rostock University of Music and Drama.

Lilit is laureate van internationale wedstrijden, waaronder de internationale pianowedstrijd Françis Poulenc en de internationale wedstrijd Piano Campus in Frankrijk, de Vianna da Motta Competition in Portugal, de Paderewski Competition in Polen en de Aram Khachaturian Competition in Armenië. Ze kreeg de cultuurprijs van Armenië overhandigd door de president van de republiek in hoogsteigen persoon. Ze is ook begunstigde van de Tabor pianoprijs van de Verbier Festival Academy en van een beurs van de stichting Yamaha. Lilit werd gevraagd om te spelen in een aantal van de beste concertzalen en festivals ter wereld. Ze trad op met tal van internationaal vermaarde orkesten en maakte tournees voor solorecitals in 27 landen wereldwijd. In februari 2012 produceert het label Disc Auvers de eerste cd van Lilit. In oktober van dat jaar start ze in de pianosectie van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in België, eerst onder de leiding van Abdel Rahman El Bacha en daarna van  Maria João Pires. Lilit maakt ook deel uit van het Partitura project.

 

Flagey, Music Chapel