fr | en
ticketshop become a friend
La cérémonie et le film de clôture, The Shower / L’Averse / Seung-hun Han

The Shower

So-na-gi | Slotceremonie en -film

De novelle Sonagi (Rain Shower) van Hwang Sun-Won uit 1952 wordt beschouwd als een van de grootste meesterwerken in de Koreaanse literatuur en wordt vandaag nog steeds door alle scholieren van het land gelezen. De Koreanen vinden dat dit werk een prachtig beeld geeft van de fijnzinnigheid van hun cultuur. So-na-gi vertelt een doodsimpel verhaal dat iedereen in zijn puberteit wel heeft meegemaakt: de eerste liefde. Maar het is de natuur - het Koreaanse landschap dat picturaal verheerlijkt wordt in een ongelooflijk palet van kleuren, een verfijnde en subtiele animatie van de natuurlijke decors en uiterste precisie van de regisseur - die de gevoelens van de adolescente personages op een hoger niveau tilt, en die So-na-gi een universele dimensie geeft.

Als medeoprichter van de Mediation-with-a-Pencil studio maakte Jae-hoon Ahn eerder al enkele opmerkelijke films, waaronder de langspeelfilm Green Days - Dinosaur and I.

De voorstelling van de film wordt voorafgegaan door de bekendmaking van de laureaten in aanwezigheid van het nec plus ultra van de Belgische animatie en van diverse buitenlandse animatiefilmers.

Flagey, Folioscope