fr | en
ticketshop become a friend
Faouzia Charfi, Caroline Lamarche, Simone Susskind
Faouzia Charfi, Caroline Lamarche, Simone Susskind / Odile Jacob, Marie-Françoise Plissart, Simone Susskind

Het maakbare lichaam

Debat in het Frans met Faouzia Charfi, Caroline Lamarche en Simone Susskind

Homoseksualiteit, biseksualiteit, travestie en transseksualiteit zetten de religieuze voorschriften onder druk, zoals anticonceptie, abortus of vruchtbaarheidsbehandelingen dit een eeuw geleden deden. Meer dan ooit daagt de wetenschap de biologische grenzen van het menselijk lichaam uit. Hoe gaan gelovigen, wetenschappers, politici en gewone burgers om met de ethische uitdagingen die deze nieuwe technologische ontwikkelingen met zich meebrengen?

FAOUZIA CHARFI

De carrière van Faouzia Charfi staat bol van haar engagement. Als Doctor in de Fysica vecht ze tegen de ondergang van wetenschap in Tunesië, waar het 'mirakel van de Koran' heerst. De voormalige Staatssecretaris voor Hoger Onderwijs roept vandaag nog steeds op tot een moderner onderwijs, tegen de Islamistische ideologie. In haar werk, waar ze al meerdere prijzen mee won, stelt ze kritische vragen over de relatie tussen wetenschap en religie.

CAROLINE LAMARCHE

Caroline Lamarche heeft een onstopbare zin om te schrijven. Zowel boeken als gedichten, maar ook radioprogramma’s, scenario’s en tentoonstellingen maken deel uit van haar portfolio. Haar beklijvende teksten gaan vaak over opoffering, kuisheid, seksualiteit en het heilige.

SIMONE SUSSKIND

Simone Susskind is als PS-politica in het Brusselse Gewest gepassioneerd bezig met de intercommunautaire dialoog. Ze leidde onder andere het Communautaire Joods-Seculiere Centrum, opgericht door haar echtgenoot David Susskind. In 1988 organiseerden ze samen ‘Give Peace a Chance,’ de eerste publieke ontmoeting tussen Israëlieten en Palestijnen. Ze is overtuigd van de mogelijkheid tot vrede tussen beide gemeenschappen en werkt ook aan sensibilisering rond het conflict bij de Brusselse jeugd.

Flagey, Le Soir, RTBF, ULB, VUB