fr | en
ticketshop become a friend
Paradise Lost
Paradise Lost / Wouter Van Vaerenbergh

Brussels Philharmonic, Akiko Suwanai

Paradise Lost

Het aards paradijs, een romantische idylle, ware liefde: zo begint dit programma. Strauss’ verjaardagsgeschenk aan zijn vrouw was een symfonisch werkje, waarvan de klanken haar tegemoet zweefden bij het ontwaken – Strauss had een heus orkest in zijn hal geplaatst. Bij Takemitsu komen het gemis en de heimwee stilletjes boven drijven, in zijn typische stijl die Japanse traditie en westerse innovatie op een vreemde manier verenigt.

De leeuwerik van Vaughan Williams, gecomponeerd tijdens WOII maar pas afgewerkt na het einde ervan, draait de bladzijde om. Donkere wolken dreigen, het gemoed wordt zwaar. Yoshimatsu treurt om de bijna uitgestorven toki of Japanse kuifibis, en laat de schreeuw horen van dit prachtige schepsel dat vecht tegen het finaal verdwijnen. Eindigen doet Richard Strauss, die de dood van een artiest (zichzelf?) beschrijft. Gedachten aan het voorbije leven zweven langs, van onschuldige kindertijd tot het man worden, en dan – uiteindelijk – de langverwachte reis naar de andere kant.

Voordat je ’s avonds geniet van een concert met Brussels Philharmonic, kan je in de namiddag een boeiende stadstour maken in Brussel met een gids van Korei. Je kan de stadstour en het concert combineren aan een voordelig tarief. Voor dit concert op 9 november is er de stadstour 'Ontdek Brussel: het iconische rectoraatsgebouw van de VUB'. Ontdek hier het combiticket!

Flagey, Brussels Philharmonic, Goethe-Institut Belgien


Je hebt misschien ook interesse in :