fr | en
ticketshop become a friend
La Quinzaine des Réalisateurs
La Quinzaine des Réalisateurs

Kortfilms van de "Quinzaine" 2019 - Deel 2

Tweede reeks internationale kortfilms van de Quinzaine, met titels uit Zuid-Korea, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Vietnam en Singapore.

Grand Bouquet
Nao Yoshigai - Japan - 2019 - kleur - 15’ - muziek

Een weerloze vrouw staat tegenover een ‘zwart object’ met een enorme kracht. Het zwarte object bevraagt haar en hoewel ze de antwoorden kent, kan ze niet hardop antwoorden. Tot er, in plaats van woorden, mooie en kleurrijke bloemen uit haar mond tevoorschijn komen. 

Hãy tinh thúc Và san sàng
Pham Thien An - Vietnam - 2019 - kleur - 14’ - FR/NL OND

Op een straathoek: een geheimzinnige conversatie tussen drie jongemannen aan een kraampje. Op hetzelfde moment, een motorongeval. De nacht hangt een veelkleurig beeld op van de realiteit. 

Quello che verrá è solo una promessa
Flatform - Italië - 2019 - Tuvaluans - kleur - 20’ - geen dialoog

Tijdens een lange, trage opname van Funafuti wisselen droogten en overstromingen elkaar onophoudelijk af. Het komen en gaan van beide fenomenen wordt weerspiegeld in de plaatsen en het gedrag van de bewoners, alsof het extreme op dit eiland deel uitmaakt van het dagelijks leven... 

Deux sœurs qui ne sont pas sœurs
Beatrice Gibson - UK - 2019 - kleur - 22’ - FR/NL OND

Twee zussen (die niet echt zussen zijn), twee zwangerschappen, een tweezits auto, een schoonheidskoningin, een poedel en de verkiezing van een tweede fascist – dit keer in Brazilië. Deux sœurs qui ne sont pas sœurs is een abstracte misdaad-thriller zonder misdaad die zich ontvouwt als een droom. Naar een origineel scenario van Gertrude Stein. 

Movements
Dahee Jeong - Zuid-Korea - 2019 - kleur - 10’ - geen dialoog

 « In 10 minuten groeit de Afrikaanse baobab 0,008 mm, de hazewind – de snelste hond ter wereld – kan 12 km onafgebroken hollen en de Aarde legt 18.000 km af rond de zon. Movements is een animatiefilm van 10 minuten die ik getekend heb met een snelheid van 2 seconden animatie per dag. We stappen, kijken, werken, rennen en we stoppen allemaal samen ». (Dahee Jehong) 

Piece of Meat
Huang Junxian, Jerrold Chong - 2019 - kleur - 12’ - geen dialoog

Tot slaaf gemaakt in een wereld van levende objecten doet een lamskotelet alles om de eindjes aan elkaar te knopen. 

Flagey, Cinematek


Je hebt misschien ook interesse in :