fr | en
ticketshop become a friend
Vineta Sareika & Amandine Savary / Neda Navaee

Vineta Sareika & Amandine Savary

Flagey ON AIR

De Letse Vineta Sareika is eerste violiste bij het gelauwerde Artemis Quartet, maar staat ook geregeld samen met haar vaste pianiste Amandine Savary op het podium. Vanavond krijgen we een exclusieve preview van hun nieuwe cd, gewijd aan de late vioolsonates van Wolfgang Amadeus Mozart. Met zijn 36 vioolsonates katapulteerde de jonge Mozart het genre naar nieuwe hoogtes. Hij was de allereerste componist die beide instrumenten gelijkwaardig aan elkaar maakte. Deze muziek is dan ook een kolfje naar de hand van deze muzikanten.


Elke zondagavond in juli en augustus organiseren Flagey, Musiq3 en Klara uitzonderlijke radio-uitzendingen vanuit Studio 4 met concerten van bekende Belgische en buitenlandse artiesten. Deze uitzendingen, die rechtstreeks op Musiq3 en op een later moment op Klara te horen zijn, mogen door een beperkt publiek in de studio worden bijgewoond. 

Tijdens 'Flagey ON AIR' zal u de manier waarop radio is ontstaan in het Flageygebouw in het echt kunnen herbeleven. Dankzij de live-uitzending woont u namelijk niet alleen een concert bij maar krijgt u ook live toelichting bij de muziek door interviews met de artiesten en andere gasten. Aangezien de RTBF deze uitzendingen producet, zijn de interviews en introducties voornamelijk in het Frans zijn.  


Om uw bezoek in alle veiligheid en comfort te laten verlopen, hebben we verschillende maatregelen genomen die u hier kunt vinden

Flagey, Musiq3, Klara

Ravel Tzigane Vineta Sareika

In het kader van

Flagey ON AIR