fr | en
ticketshop become a friend
POLO Architects

POLO Architects

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel.

In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.


Polo architects werd opgericht door Mauro Poponcini & Patrick Lootens. Het kantoor kende een razendsnelle groei en telt vandaag een honderdtal medewerkers in Antwerpen en Brussel.

Alles begon toen de architecten als jonge dertigers uitgekozen werden om de regionale hoofdzetel te bouwen van Belgacom in Hasselt, een project van meer dan 30.000 m².

Dat bracht het kantoor in een stroomversnelling, waarna de prestigieuze projecten in België en in het buitenland elkaar opvolgden. Mooie voorbeelden zijn onder meer de AP Hogeschool Antwerpen, die binnenkort wordt uitgebreid, Campus Diagonal-Besòs (studentenhuisvesting in Barcelona), Yust, een nieuw concept dat de grenzen tussen wonen en coworking doet vervagen, Barefoot Luxury Villas, een residentieel project in Kaapverdië waarbij vernieuwende bouwtechnieken gecombineerd worden met lokaal vakmanschap, of Red Cross Care (genomineerd voor de MIPIM Awards 2020), een centrum gericht op ontspanning en herbronning waar personen terechtkunnen die door ziekte, ouderdom, sociale omstandigheden of andere beperkingen niet met vakantie kunnen.

Een van de troeven van Polo architects is dat het kantoor actief is in domeinen van stedenbouw en architectuur tot interieurdesign. Ook de projecten van de onderneming lopen sterk uiteen qua opdracht, functie, omvang, doel en context. Het is een bewuste keuze van Polo om een zo ruim mogelijke ervaring te verwerven en zo telkens weer de grenzen van het kantoor te verleggen en de competenties van de medewerkers te vergroten.

Flagey, F()rum