fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Next Generation 4

Brussels Short Film Festival

Uit de 843 ingezonden films zullen 41 meedingen naar prijzen in de Next Generation Competitie.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Int. Anouchka-Nuit (Louise Hansenne)
Belgïe - Documentaire - 2019 - 20'05'' - Kleur
Anouchka is een 30-jarige scenarist die in een wijnbar werkt voor de kost. Ze beschrijft haar laatste 15 jaren drinken door middel van een scenario dat ze ons heeft geschreven.

Graven (Tijs Torfs)
Belgïe - Fictie - 2019 - 12' - Kleur

Le dragon à deux têtes (Páris Cannes)
Belgïe - Fictie - 2019 - 21'20'' - Kleur
Om aan de homofobe realiteit van hun thuisland te ontsnappen, leven er nu twee Braziliaanse identieke tweelingen in Europa. De eerste broer heeft een perfect legale status in Brussel, de tweede is een illegale immigrant en leeft als een spook in de Duitse hoofdstad.

Limbo Fungos (Alexis Menard)
Belgïe - Animatie - 2019 - 11' - Kleur
Een ruimteman probeert te overleven op een planeet waar alles hem vijandig lijkt. Een ramp die zijn enige schuilplaats vernietigt, dwingt hem te anticiperen op zijn ontsnappingspoging aan boord van een klein schip dat hij al jaren aan het bouwen is, maar niet alles verloopt zoals gepland.

Akram (Adrien Berlandi, Mickey Broothaerts)
Belgïe - Fictie - 2019 - 14'58'' - Kleur
Na een weekendje weg komt Alexander thuis om zijn "speciale" hemd op te halen voor het concert dat hij diezelfde avond zal geven en is hij verbaasd dat zijn hemd ontbreekt. Zijn zoektocht naar het hemd leidt hem naar Jalal en Akram, twee vluchtelingen die zijn kamergenoot tijdens het weekend heeft gehuisvest. Geconfronteerd met de intimiteit van de relatie tussen de twee vluchtelingen en hun ontberingen, komt Alexander tot het besef dat zijn eigen zoektocht triviaal is in vergelijking.