fr | en
ticketshop become a friend

Reich: the desert music

"Een constante flikkering van aandacht tussen wat woorden betekenen en hoe ze klinken." Een ritmisch canvas door Steve Reich.

Dit concert gaat wel door: zonder live publiek in de zaal, maar met een livestreaming. Deze vind je hier vanaf 26 maart januari om 20u. 


“All great music is contemporary. If it's still alive and kicking, then it's contemporary.” - Steve Reich

Steve Reich stond in de jaren ‘60 mee aan de wieg van een nieuwe muziekstroming: de minimal music. Repetitieve motieven, krachtige ritmes, muziek die op zich stond - de luisteraar had geen ander houvast dan de tijd, de ruimte en de omgeving waarin ze klonk.

In 1983 was Reich klaar om zijn reserves bij grote formaties aan de kant te schuiven: tot dan dacht hij dat symfonische ensembles de ritmische wendbaarheid en precisie misten voor zijn muziek.

The Desert Music toont dat het wel kan, en laat een een mildere Reich horen die de nieuwe mogelijkheden aftast. Ook zijn gave om sociale en filosofische kwesties in muziek te communiceren komt hier naar boven: met de donkere poëzie van William Carlos Williams als motor om een constant ritmisch canvas uit te vouwen, kaart Reich de destructieve nukken van de mensheid aan.

Flagey, Brussels Philharmonic