fr | en
ticketshop become a friend
Doors of Listening

Doors of Listening

Voorstelling van de Klankinstallatie van Félix Blume die zich op de site van Musica in Vlaanderen, Neerpelt bevindt. Ook het bijhorende boek wordt hier voorgesteld!

Bij Doors of Listening word je verrast door een collectie deuren, midden in het bos. Wanneer je met je oor ertegen komt, maak je kennis met liederen, verhalen, herinneringen en dromen van mensen op de vlucht. Deze installatie creëerde geluidskunstenaar Félix Blume in samenwerking met bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum Pelt.

In Klankenbos te Pelt nemen de bewoners van het opvangcentrum je mee in hun persoonlijke verhalen en leefomgeving. Samen met geluidskunstenaar en field recordist Félix Blume creëerden ze een nieuw permanent klankkunstwerk: ‘Doors of Listening’. Midden in het bos doemt een collectie deuren op, geschonken door enkele dorpsbewoners. Als een stilzwijgende massa, wachten de deuren. Tot je dichterbij komt en tijd maakt om zij die misschien al op een andere plek verblijven, te ontmoeten.Tijdens een participatief traject met verschillende workshops werden ze begeleid om zich in geluid uit te drukken. Zij krijgen letterlijk een plaats in het landschap en eisen hoorbaar hun aanwezigheid op.

Flagey, La Semaine du Son / De Week van de Klank


Felix Blume is geluidsingenieur- én kunstenaar. Hij bewerkt geluid als materie om zijn klankstukken, video's, acties of installaties vorm te geven. Zijn werk is gericht op luisteren en nodigt uit om onze perceptie van de geluidsomgeving op scherp te stellen. De openbare ruimte gebruikt hij zowel als een plek om te experimenteren, als een plek om zijn projecten ook voor te stellen aan het publiek. Hij werkt graag samen met andere mensen.