fr | en
ticketshop become a friend
Studio 5 / Johan Jacobs

Portugal 2

In de aanstaande editie, neemt de travelling-series u mee op een ontdekkingstocht doorheen Portugal! In het teken van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt het BSFF een programma aan een selectie Portugese kortfilms.


PROGRAMMA

Como Fernando Pessoa Salvou Portugal | Eugéne Green
Portugal - Fictie - 2018 - 26'58" - Kleur
In de jaren twintig bedacht de dichter Fernando Pessoa op verzoek van een van zijn werkgevers een reclameslogan voor het drankje Coca-Louca, die de autoritaire regering van die tijd echter in paniek bracht.

Los barcos | Dominga Sotomayor
Portugal - Fictie - 2016 - 20' - Kleur
Een Chileense actrice bezoekt een filmfestival in Lissabon. Na afloop van de film waarin ze speelt, wordt ze in de zaal geïnterviewd. Het verloopt moeizaam. De dag na de vertoning neemt de actrice de boot naar een desolaat stuk van de stad, weg van alles. Aan de overkant wacht een vreemdeling. Het klikt. Gemaakt in opdracht van filmfestival IndieLisboa.

Anjo | Miguel Nunes
Portugal - Fictie - 2018 - 24' - Kleur
In Lissabon, na weer een zinderende zomer, bevindt Miguel zich in een diepe sleur. Wanneer een geïmproviseerd feestje losbarst in zijn appartement, ontwaakt de herinnering aan een passie.

Amor, Avenidas Novas | Duarte Coimbra
Portugal - Fictie - 2018 - 20' - Kleur
Lissabon, 2017. Manel is twintig jaar, woont aan de Avenida Almirante Reis en idealiseert de liefde, geïnspireerd door de relatie van zijn ouders. Uit medelijden overhandigt hij zijn tweepersoonsmatras aan Nicolau en zijn vriendin, die zijn teruggekeerd naar Lissabon. Manel is alleen met de matras die hij met zijn vrienden heeft geruild en op weg terug naar huis wanneer hij een filmset binnenvalt, met een ploeg die volledig uit meisjes bestaat. Een van hen, Rita, een mooie productie stagiaire die helpt met de matras. Ze praten met elkaar. Deze ontmoeting heeft een diepgaand effect op Manel die naar huis gaat om zijn leven te heroverwegen wegzinkend in een magisch gevoel van passie.

Flagey, Brussels Short Film Festival