fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 17

Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


PROGRAMMA

The Van | Erenik Beqiri
Frankrijk - Fictie - 2019 - 15' - Kleur

The Set-Up | Malika Pellicioli
Zwitserland - 2020 - 14'03" - Kleur
Jacob keert terug naar zijn appartment met een doel voor ogen: zichzelf van kant maken. Hij leeft achter een paar donkere gordijnen en is alle wil om te leven verloren. Nadat hij een groot aantal pillen neemt, krijgt hij een melding op zijn computer die hem terugbrengt naar de realiteit.

Olla | Ariane Labed
Frankrijk - Fictie - 2019 - 27'02'' - Kleur
Olla heeft geantwoord op een advertentie op een dating website voor Oost-Europese vrouwen. Ze trekt in bij Pierre, die bij zijn oude moeder woont. Maar niets gaat zoals verwacht.

Criminal | Carlos Felipe Galvis
Argentinië - Fictie - 2019 - 16' - Kleur
Ana staat aan het begin van een heroïsche dag, eindelijk gaat ze zich uitspreken tegen het onrecht dat ze dagelijks ziet in haar omgeving. Ze wil verandering brengen in alles wat ze misleidend en onjuist vindt, zich uitspreken tegen haar baas en de leugentjes voor bestwil van haar familie doorprikken. Maar zal ze slagen in haar missie?

A Nipple | Kim Yong-Seung
Zuid-Korea - Fictie - 2019 - 20'54'' - Kleur
Yusun wordt gek van de tepel van haar man.

Flagey, Brussels Short Film Festival