fr | en
ticketshop become a friend
Veder / Geert Vandepoele

Focus on Aspen Label

Brunch concerten

Het Belgische Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis van gitarist Ruben Machtelinckx en eufoniumspeler Niels Van Heertum dat zich op de kaart heeft gezet met prachtig vormgegeven releases. De muziek beweegt zich tussen jazz en improvisatie, hedendaags klassiek, pop- of folkinvloeden en elektronica. Tijdens deze brunchconcerten worden enkele speciale gasten uitgenodigd voor niet minder dan drie concerten.

Flagey, Jazzlab


Veder

Hoe dynamisch en veelzijdig de muzikale loopbaan van euphoniumspeler Niels Van Heertum zich ook ontwikkelt, in zijn meest persoonlijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook uit zijn akoestisch kwartet Veder. In deze groep krijgt Van Heertum het gezelschap van vaste kompaan Ruben Machtelinckx en een karaktervol blazerspaar : Joachim Badenhorst en Eivind Lønning. Veder bracht in 2017 zijn debuutalbum Evergreen uit.

Nils Økland

Nils Økland is een topper op de Hardangervedel, een traditionele Noorse viool met resonantiesnaren. Hij maakte lange tijd deel uit van het gelauwerde Christian Wallumrød Ensemble. Zijn solowerk laat zo mogelijk nog een diepere indruk na. De voorbije jaren was hij een vaste gast bij Linus + Økland/Van Heertum/Zach. Zijn muziek is virtuoos, beeldend en doordrongen van een weidse melancholie. Noordelijk en met een heel authentieke stempel.

RUBEN MACHTELINCKX & FREDRIK RASTEN

Twee bijzondere gitaristen werken samen op het terrein van de ‘integrale muziek’ – een terrein dat Aspen Edities graag verkent en waarvan gitarist Ruben Machtelinckx een van de drijvende krachten is. Zowel Machtelinckx’ als Rastens muziek bevindt zich op de grens tussen jazz, folk en hedendaagse muziek, en beiden maken ze inventief gebruik van ruimte en stilte. Machtelinckx won met Porous Structures een Klara Award voor beste jazz-album van het jaar. Tijdens deze bijzondere avond met Rasten experimenteert hij met intonatie en de integratie van meerdere gitaren tegelijk.

Brussels Jazz Festival 2022