fr | en
ticketshop become a friend
Manu Bonmariage / Jimmy Kets

Hommage aan Manu Bonmariage

Sonuma | De Audiovisuele Archieven

Deze vertoning is uitgesteld. Klanten die een ticket kochten voor dit evenement worden via email gecontacteerd. 


Dit weekend namen we afscheid van de Luikse regisseur Manu Bonmariage. Hij was gekend voor zijn vele reportages op RTBF die hij opnam met de camera op de schouder. Zijn opnames brachten hem naar alle hoeken van de wereld. Hij heeft daarnaast meer dan 80 films op zijn naam, waaronder de "Strip-Teases" die hem beroemd maakten.

Ook in Studio 5 – Agnès Varda verwelkomden we deze bijzondere regisseur de voorbije jaren, zoals in 2018 met de documentaire Manu en in 2019 met een heuse Strip-Tease-marathon waarin zijn werk centraal stond.

Tijdens deze hommage huldigen we de grote cineast met enkele bijzondere portretten: Un homme, une ville : Hugo Pratt à Venise, de Strip-Tease Tel qu'en lui-meme enfin over Michel Demaret en Cargo de nuit: Interview Manu Bonmariage.

Flagey, Sonuma


Cargo de nuit: interview Manu Bonmariage (09/03/1988)

Interview met Manu Bonmariage op de set van zijn film Babylon (Cité-amphithéâtre Hadès en verlaten huis in Hornu). Hij spreekt over het onderwerp van de film Babylon, de impact van een "slechte" set, zijn film Allô Police, het camerawerk en het schaamteloze karakter ervan..

Strip-Tease: Tel qu'en lui-même enfin (19/02/1997)

In 1970 filmde Manu Bonmariage binnen de reeks "Faits Divers" een beminnelijke ambtenaar van de Tour des Pensions die zijn maandinkomen aanvulde als buitenwipper van een beroemde club, La Frégate. Michel Demaret (hij was het) had zo'n charisma dat hij twee jaar later de held werd van "Week End", een fictie-reportagefilm met opnieuw Manu achter de camera. Het succes van de film gaf hem de perfecte politieke springplank. Demaret werd schepen, vervolgens burgemeester van Brussel, en na diverse tegenslagen dook hij opnieuw op als Brussels parlementslid. Manu zocht en vond hem opnieuw...

Un homme, une ville : Hugo Pratt à Venise (16/10/1980)

Portret van de Italiaanse striptekenaar Hugo Pratt. Zijn bekendste werk is Corto Maltese (1967-1991), dat veel verder ging dan het domein van de strips. We zien hem thuis, in de straten van Venetië, omringd door zijn vrienden. Hij praat over zichzelf en zijn stad. Uit het werk van Pratt kunnen we enkele sleutelwoorden overhouden, onlosmakelijk verbonden met zijn leven: reizen, avontuur, eruditie, esoterie, mysterie, poëzie, melancholie.