fr | en
ticketshop become a friend
Toots Thielemans

Toots Thielemans + Toots’suite

Belpop + Fred Van Besien, David Lachterman

In 2022 vieren we de 100ste verjaardag van onze Belgische jazzheld Toots Thielemans. We openen zijn jubileumjaar tijdens het Brussels Jazz Festival met een uitgebreide programmatie van films waarin Toots’ muziek meermaals aan bod komt zoals Midnight Cowboy, Le Guignolo of Salut l’artiste… om er enkele te noemen. In samenwerking met Canvas en Sonuma zijn er daarnaast doorlopend documentaires te ontdekken over Toots.

Flagey, Belpop - Canvas, Sonuma, Toots 100


Toots Thielemans (Belpop)
BE – 2012 – kleur – Frans/Engels/Nederlands/Zweeds OV – Nederlands OND

Belpop blikt terug op 90 jaar jazzgeschiedenis, met Toots Thielemans en getuigenissen van onder anderen Quincy Jones, Joe Lovano, Bruno Castellucci en Philip Catherine. Waarom werd Toots door zijn bloedbroeder Quincy Jones ‘Black Motherfucker’ genoemd ? Hoe liet John Lennon zich door Toots inspireren voor de aankoop van zijn nieuwe Rickenbacker-gitaar ? Het antwoord op deze en andere vragen krijgen we in deze aflevering van Belpop.

Toots’suite (Fred Van Besien, David Lachterman)
BE – 1984 – 52’ – Frans OV – NIET OND

Een ploeg van de Belgische televisie volgde de goedlachse en ’s werelds beroemdste mondharmonicaspeler Toots Thielemans van New York tot Brussel tijdens deze sfeervolle documentaire vol muziek.