Klankproeverij

Klankproeverijen

Kom meer te weten over het Strijkkwartet

Ook dit seizoen komen een aantal wereldbekende strijkkwartetten naar Flagey. Om de ervaring van zo’n concert nog rijker te maken, nodigen we je vooraf uit op een klankproeverij.

Julien Libeer, onze pianist in residentie, en Elsa de Lacerda, violiste van het Quatuor Alfama, zijn de gastheer en gastvrouw van deze proeverij. Zij nodigen een expert uit, die het kwartet onder de loep neemt vanuit zijn of haar eigen perspectief. Zo spreekt een chocolatier over zijn vier smaken. Een wiskundige gaat dieper in op de synergie van het nummer 4. Een psycholoog vraagt zich af of een kwartet al dan niet een leider heeft. En een musicologe en schrijfster vergelijkt de lange traditie van het genre met de overgang van autocratie naar democratie. En dit alles met ondersteuning van een aantal muzikale 'proevertjers'.

Deze introductie is gratis op vertoon van jouw concertticket voor het concert na de proeverij, maar we vragen je wel om in te schrijven. Wees er snel bij want de plaatsen voor de klankproeverij zijn beperkt. Klik hier om je in te schrijven. 

Programma