fr | en
ticketshop become a friend
Rafał Blechacz / Marco Borggreve

Brussels Philharmonic, Rafał Blechacz

De Flagey Piano Days zijn intussen een vaste afspraak geworden: vijf dagen lang staat Flagey non-stop in het teken van de piano. Voor de editie 2019 nodigt Brussels Philharmonic de rijzende ster Rafal Blechacz uit, die Mozarts 23ste Pianoconcert zal brengen. Het werk wordt vaak beschouwd als een van zijn meest intieme en expressieve werken.

Daarna volgt de grootse Derde Symfonie van Mendelssohn, geïnspireerd door de Schotse natuurpracht die diepe indruk op hem maakte.

Flagey, Brussels Philharmonic, ULYSSES network, with the support of the Culture Programme of the European Union,  Ulysses Platform


Rafal Blechacz

Het leven van Rafal Blechacz ontplofte toen hij in 2005 de Internationale Chopin Piano Wedstrijd won: de jury oordeelde dat het geen zin had om een tweede prijs toe te kennen, en Blechacz mocht alle vijf prijzen van de wedstrijd mee naar huis nemen.

Toch bleef hij rustig en eigenzinnig verder timmeren aan zijn weg. Hij studeert filosofie om een beter begrip te krijgen van muziek, en neemt de tijd: “Elk nieuw werk heeft tijd nodig om te groeien, het is echt een prachtig proces.”

Zijn benadering van muziek mag voor sommigen wat onderkoeld en afstandelijk lijken, toch beroert hij wereldwijd publiek en pers. “Blechacz hoeft maar een toets in te drukken en je hoort goud”, vond De Volkskrant.


Je hebt misschien ook interesse in :