fr | en
ticketshop become a friend
Bram De Looze / Alexander Popelier

Bram De Looze

album release: Colour Talk (2020, Sdban Ultra)

Bram De Looze en pianobouwer Chris Maene mag je gerust een match made in heaven noemen. Bram maakte opnames met verschillende uitzonderlijke instrumenten uit de collectie van Chris Maene. Van vroege fortepiano’s, over concertvleugels uit de gouden eeuw van de pianobouw, tot de moderne rechtsnarige concertvleugel van Chris Maene, Bram heeft ze allemaal onder de vingers gehad. Hij benadert de instrumenten niet zozeer vanuit hun relatie tot de muziekgeschiedenis, maar vooral vanuit hun unieke en karakteristieke klank. De klank an sich dus.

Tijdens de Flagey Piano Days wordt daarom een speciale Steinway concertvleugel uit 1875 naar Flagey gebracht. Het instrument is modern, maar heeft tegelijk een eigen timbre. Bram kent dit instrument en zijn specifieke klank tot in de kleinste details. Hij brengt materiaal uit zijn nieuwe album Colour Talk en laat zich inspireren voor zijn improvisaties op het oeuvre van Ludwig van Beethoven. Zo wordt het concert niet alleen een jazzy hommage aan Ludwig van Beethoven, maar ook een interessante smeltkroes van jazz, Beethoven en een uniek historisch instrument.

Flagey, Goethe-Institut Belgien


In tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd zal Bram De Looze tijdens de Flagey Piano Days op een bijzondere, historische piano uit 1875 spelen en niet op de Maene-Vinoly piano.


Who is Bram de Looze (subbacultcha.be)

Meer weten
Flagey Piano Days 2020
Meer weten
Tu Vois
Meer weten
Flagey Piano Days 2020 | Aftermovie

Documents

In het kader van

Flagey Piano Days 2020