fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Jazz Orchestra / Marco Mertens

Brussels Jazz Orchestra 25 years met Maria Schneider

In 2018 viert Brussels Jazz Orchestra zijn 25ste verjaardag. Een kwarteeuw BJO, dat zijn onnoemelijk veel mooie samenwerkingen en projecten. Van alle momenten die BJO tot hiertoe mocht beleven, waren die met Maria Schneider, vijfvoudig winnares van de Grammy Awards, het meest magisch. Het is dan ook een eer deze bijzondere verjaardag met haar te kunnen vieren. Ondertussen is het tien jaar geleden dat ze nog samen op een podium stonden. Schneider dirigeert, en Brussels Jazz Orchestra speelt een bloemlezing uit haar indrukwekkende oeuvre met nieuw materiaal.

Flagey, Brussels Jazz Orchestra


Maria Schneider (°1960, Windom, USA) is een gerenommeerd componiste, arrangeur en dirigente. Ooit werkte ze voor en met Gil Evans, intussen heeft ze al sinds 1992 haar eigen Maria Schneider Orchestra, waarmee ze wereldwijd een graag geziene gast is op festivals en in concertzalen. Daarnaast is ze een veelgevraagd gastdirigent en componeert en arrangeert ze in opdracht. Haar muziek wordt door critici bestempeld als majestueus, magisch, hartstochtelijk en niet in één vakje te stoppen. Schneider ontwikkelde een heel persoonlijke manier van componeren, waarmee ze meer dan eens grenzen tussen genres laat vervagen. Ze ontving dan ook Grammy Awards in zowel jazz, als klassiek, als voor haar werk met David Bowie.

Shneider is de jongste vrouw ooit die de prestigieuze National Endowment for the Arts Award kreeg. Lees er hier alles over.

Brussels Jazz Orchestra

Je hebt misschien ook interesse in :